Varkenskotelet Cross & Blackwell

Foto recept varken kotelet p17
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 4 varkenskoteletten
  • 2 eetlepels boter
  • zwarte peper van de molen, jn zeezout
  • 2 dl bouillon
  • 4 eetlepels extra pickles
  • 1 dl witte wijn
  • 1 sjalot, jngesnipperd
  • 1 dl room
Meer info...

Stoofpotje van rund met bruin bier

Foto recept brugge stoofpotje p 12
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 1 kg rundstoofvlees
  • boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 flesje bruin bier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 bruine boterhammen
  • 2 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 vleesbouillonblokjes
  • zwarte peper van de molen, fijn zeezout
Meer info...

Uiensoep met oud Brugge kaas en bier

Foto recept brugge uiensoep p12
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 8 middelgrote uien, grof gesneden
  • 2 teentjes kno ook, geplet
  • 60 g boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 groot stokbrood
  • 100 g oud Brugge kaas
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 flesje bier
  • Zwarte peper van de molen, fijn zeezout
Meer info...

Gratin van Brugse ham, selder en champignons met Brugse kaas

Foto recept brugge gratin p 13_0
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 4 plakjes Brugge kaas
  • 1 flesje bier
  • 400 g selder
  • 200 g in reepjes gesneden gekookte Brugse beenham
  • 100 g in plakjes gesneden champignons
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels broodkruim
  • 4 eetlepels room
  • peper en zout
Meer info...

Wienerschnitzel even anders

Foto recept wiener schnitzel p 8
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 4 schnitzels
  • 4 lepels olie
  • 2 hard gekookte eieren
  • 2 eetlepels (appel) kappertjes (uitgelekt)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 citroen
  • 4 ansjovis lets
Meer info...

Ardense vinken met spekjes en champignons

Foto recept ardense vinken p 8
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 4 ardense vinken
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 200 g gezouten spekblokjes
  • 2 kleine rode uien
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 2 glazen rode wijn
  • zwarte peper van de molen en jn zeezout
  • eventueel maïzena
Meer info...

Blinde vinken met bruin bier

Foto recept blinde vinken p 8
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 4 interdunne kalfslapjes
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 dikke ui
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 4 blaadjes gesnipperde salie
  • 200 ml donkerbruin bier
  • 150 ml rundfond
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • boter
  • peper en zout
Meer info...

Gevulde champignons met kruidenkaas en spek

Foto recept gevulde champignons p 7
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 12 grote witte champignons
  • 12 fijne plakken gerookt spek, versnipperd
  • 12 eetlepels kruidenkaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • lookkruiden
Meer info...

Gevulde tomaat

Foto recept gevulde tomaat p 7
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 600 g gemengd gehakt
  • 8 middelgrote tomaten
  • 50 g gedroogde tomaten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 50 g broodkruim
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • olijfolie
Meer info...

Keurprimeur met gebakken ui en paprika

Foto recept keurprimeur p6
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 4 Keurprimeurs
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Zwarte peper van de molen, jn zeezout
Meer info...